02.11.2023

Изи Кредит оказа специална подкрепа на "Дом за алтернативна грижа за деца лишени от родителски грижи"

news article image

Изи Кредит осигури необходимите средства за изграждането на портал и пешеходна врата за "Дом за алтернативна грижа за деца лишени от родителски грижи", намиращ се в кв. Горна баня.  Институцията се управлява от Столична община и подсигурява отлични битови условия, а децата са обгрижени от екип от истински професионалисти. За съжаление, бюджетът покрива единствено режийните разходи и битовите нужди като храна и почистващи препарати.

Домът за деца и младежи си партнира с Фондация “Програма Генерация”. Тя предлага менторска програма за доброволци, които подкрепят индивидуално децата и са тяхна опора и след навършване на пълнолетие. Фондацията се стреми да създаде условия за равен старт в живота и социалното включване на подрастващи, които са лишени от родителски грижи или са в семейства с риск. „Програма Генерация“ вярва, че “колко цивилизована е една нация, се познава по грижата за слабите. Децата без семейна подкрепа са уязвими, докато растат и от нас зависи да полетят към успеха след напускане на институциите”.
Ние от Изи Кредит силно вярваме, че доброто е за споделяне и няма нищо по-ценно от добрия пример. Затова се стараем да даваме своя принос в различни обществени каузи - заедно можем да направим света едно по-хубаво място. 
 

Ask a question Задай въпрос